Переглянути всі підручники
<< < 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 > >>

 

контактують із нюховими рецепторами, подразнюючи їх. У результаті подразнення виникає нервовий імпульс.

Які основні властивості речовини впливають на відчуття запаху? На формування відчуття запаху впливає насамперед концентрація пахучої речовини. Наприклад, концентрована трояндова олія має важкий не визначений запах, а сильно розведена - нагадує приємний аромат троянди.

Існує декілька класифікацій запахів. За однією з них розрізняють шість основних запахів: квітковий, гнилісний, фруктовий, пригорілий, приправочний і смолянистий.

Мал. 20. Схема будови нюхової сенсорної системи

 

Переглянути всі підручники
<< < 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 > >>
Используются технологии uCoz